В петък, 3 ноември, "Добрият шофьор" потегля в кината в цялата страна. Каузата - да бъдем добри и отговорни в името на най-голямата ценност - живота. Това обаче не е филм само за войната по пътищата.

"Аз съм добрият шофьор и филмът няма нищо общо с войната по пътищата. Ние използваме ситуацията, за да напомним, че трябва да има култура на живеене в тази държава. Филмът е дълбоко емоционален и много личен за всички персонажи в него. Изкуството трябва да има някаква кауза и мисия", каза актьорът и главно действащо лице във филма Малин Кръстев в студиото на "България сутрин".

Режисьорът Тонислав Христов разкри, че идеята се ражда преди години.

"Не съм правил кастинг за филма, исках да намеря актьори, които по някакъв начин се доближават до житейската съдба на героя ми. Малин беше първият в главата ми. Филмът е българо-финландски-шведски. Той вече е бил по кината във Финландия и Швеция. От една година филмът пътува по международни фестивали, има доста награди", поясни още той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Историята на шофьора от филма е лична, а чак в края се разбира дали той наистина е добър или не.

"На премиерата получихме прекрасни отзиви. Щастливи сме, че хората, на които имаме доверие и ще ни кажат какво мислят, го харесват. Видимо се харесва и от критиката, и от приятелите ни. Сега е време публиката да реши, това е най-важната оценка", категоричен е режисьорът.

"За мен беше голямо предизвикателство, защото с натрупания ми опит лесно може да се скриеш зад един сценарий, роля, докато тук трябваше хем да бъдеш себе си, хем да участваш с всичко, което си натрупал през годините. Не можеш да се скриеш зад персонажа", коментира актьорът.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase