Снимка: Bulgaria ON AIR

Десет дълбоки човешки истории, на фона на които парадоксите на държавата контрастират още по-нелепо разказва новия филм на Драгомир Шолев "Рибена кост".

Според него, историите са едновремено нищо общо нямащи и сякаш случайно подбрани, но в същото време, ако вникнем и анализираме по-дълбоко, ще видим, че става дума за едно и също нещо.

"Хора се сблъскват с този абсурден момент, в който на брега на морето има мъртво тяло и всеки го интерпретира по свой собствен начин, проектирайки върху това тяло собствения си емоционален свят", сподели режисьорът на филма Драгомир Шолев в студиото на "България сутрин".

По думите му заглавието "рибената кост" е иронично казано, тъй като делфинът не е риба, но пък и филмът не е за делфин. Филмът е ироничен поглед върху съвременните българи и до голяма степен разказва за конфликта между човека и системата.

"Човек е поставен в ситуация на оцеляване, той трябва да оцелее психически. Филмът дава някаква надежда. Всеки сам ще намери своя собствен извод и всеки да го разкаже по различен начин. Опитал съм се да хвана 10 различни човешки съдби и биографии. Това означава 10 различни малки филма. Опитах се да направя сатирична картина на нашето съвремие", допълва още режисьорът пред Bulgaria ON AIR и уточни, че най-трудното в процеса на правене на проекта е бил кастингът.

За финал Шолев разкри, че вече подготвя нов филм със заглавие "Пет пъти, в които баща ми си забравя чантата" и разказва 5 истории. Заложил е във времето да го направи за 5 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase