Снимка: Bulgaria ON AIR

Може ли  съвременното общество да живее без корупция нищи режисьорският тандем Салваторе Фикара и Валентино Пиконе в "Лятно часово време".

Влизайки в образите на главните герои в италианската комедия, двамата описват перипетиите около всекидневието на хората в малкото сицилианско градче Пиетрамаре.

Местното население се готви за общински избори, а мечтата на всички е да победи младият учител Пиерпаоло Натоли, сдобил се със слава на честен и изпълнителен гражданин.

Фикара и Пиконе разглеждат какво се случва след като преподавателят успява наистина да спечели. Рушветите спират, корупция - няма, но недоволството все още съществува.

С тих сарказъм и сатирично настроение, авторите ясно посочват заблудите, които представят, че друг е виновен за собствените ни грешки, а също и, че с лошите практики не могат да се разделят не само политика, но и обикновения човек.

В останалите роли ще видим Виненцо Амато и Елеонора Делука. Гледайте "Лятно часово време" на 5 ноември от 00.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase