Снимка: Bulgaria ON AIR

Животът на Едуард Сноудън, спомогнал за най-сериозното изничане на данни в САЩ, свързани с мащабите на шпионските програми на американското разузнаване, разказва Оливър Стоун във филма "Сноудън".

Главната роля режисьорът на  "Доорс","Взвод", "Убийци по рождение", "Уолстрийт" поверява на Джоузеф Гордън Левит, а сюжетът тръгва от годините, когато младият Сноудън е консултант в Агенцията за национална сигурност на САЩ.

Стоун внимателно запечатва моментите, които променят вярванията на героя, който влиза с младежки ентусиазъм в редиците на специалните служби за да служи за родината си, но постепенно се разочарова от системата.

 Оливър Стоун превръща филма в поредната му силна критика към политическата върхушка в САЩ. Самият той разказва, че е заснел проекта, въпреки нежеланието, по думите му, на Холивуд да го продуцира.

Авторът не крие симпатиите си към главния герой, който успява да разкрие строго класифицирана информация и поставя САЩ в доста неудобно положение.

В ролите ще видим още Мелиса Лео, Никълъс Кейдж, Скот Истууд, Шайлийн Уудли, Тимоти Олифант, Закари Куинто, Том Уилкинсън.

Гледайте "Сноудън" на 16 октомври от 00.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase