Снимка: БГНЕС
fallback

Академията за кинематографично изкуство и наука избра филмовия продуцент Джанет Янг за свой нов президент, съобщи групата, която стои зад Оскарите.

Янг, известна най-вече с хитове като "Клубът на щастието" и "Народът срещу Лари Флинт", става четвъртата жена, избрана да ръководи най-елитната холивудска група на филмовите дейци и първата от азиатски произход.

Членовете на Академията гласуват всяка година за носителите на "Оскар"-ите, а групата наскоро откри нов голям филмов музей в Лос Анджелис, който се планираше от десетилетия, предава БГНЕС.

В изявление главният изпълнителен директор на Академията Бил Крамър похвали по-специално работата на Янг по "набирането на членове, управлението, справедливостта, разнообразието и приобщаването", наред с други области.

"Развълнуван съм, че тя поема уважаваната роля на президент на Академията и очаквам с нетърпение да работя в тясно сътрудничество с нея по общата ни визия да служим на нашите членове, да празнуваме съвместните изкуства и науки на киното и да вдъхновяваме следващото поколение филмови творци", написа той.

През последните години Академията трябваше да се справи с множество противоречия, включително обвинения в липса на расово разнообразие.

Групата беше подложена на критики заради липсата на чернокожи номинирани за "Оскар" по време на движението #OscarsSoWhite, което се появи през 2015 г.

Оттогава насам тя изпълни обещанието си да удвои броя на жените и членовете от малцинствата до 2020 г., като по този начин значително увеличи общия брой на членовете си от около 6000 на близо 10 000.

Около 19% от членовете на Академията сега са от слабо представени етнически и расови общности.


e.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Алооо

преди 1 година

Те това е служба, мечта за всеки.

3

до 1

преди 1 година

Не, не е! Това е вече четвъртата жена на този пост, вече е изтъркано. Трябва да се вдигне вой до небесата и следващият президент на академията да е транссексуален. Освен това трябва и да е черен, с наднормено тегло, с увреждания и имигрант. Тогава ще е пълното политкоректно щастие до небесата.

2

Анонимен

преди 1 година

"Народът срещу Лари Флинт" е много добър филм. Кортни Лав и Уди са перфектни.

fallback