Снимка: Bulgaria ON AIR

Съмнителна изглежда смъртта на влиятелен милиардер, основал световна корпорация. Но още по-опасни се оказват последиците от неговата кончина, става ясно от филма на Жером Сал "Ларго Уинч".

Сюжетът е вдъхновен от едноименния белгийски комикс на писателя Жан Ван Хаме и илюстриран от Филип Франк.

Сал ни вмъква във всекидневието на приближените на покойника. Тъй като той няма семейство, всеки се оказа силно развълнуван от въпроса кой ще наследи богатството.

И докато партньорите му правят планове да станат следващите милиардери, изниква осиновен негов син от сиропиталище в Босна.

Ненадейната му поява се оказва ключова за развитието на сюжета като на преден план изпъкват реакциите на заинтересованите.

Светът, който рисува Жером Сал е безпрецедентно циничен. Свят, в който човешкият живот носи определена цена, която рисково може да донесе или да отнеме дивиденти.

Филмът е наситен от неочаквани обрати, случващи се между Бразилия, Хонконг и стигащи до Балканите, а основният двигател в напрегнатото действие е харизматичното присъствие на Томер Сисли ("Балтазар", "Месия").

Допълнителен интензивен ритъм носи и цветистият саундрак на Александър Деспла,.

"Ларго Уинч" е с номинация "Сатурн" за "Най-добър чуждестранен филм" и е носител на наградата "Най-добър филмов саундтрак" от призовете "Композитор на годината".

Останалите роли са поверени на Кристин Скот Томас, Мики Манойлович, Мелъни Тиери, Карел Роден и др. Гледайте "Ларго Уинч" на 14 май от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 1 седмица

Е тоо път вече го застотниха.

1

Сериозна

преди 1 седмица

Със сигурност няма да съм аз!