Снимка: Bulgaria ON AIR

Когато Ричи от Глазгоу ( Мартин Компстън) решава да се заеме с улов на сладководни миди, едва ли е предполагал, че може да срещне природозащитничката Бет (Талула Райли) и да се влюби в нея.

Историята е разказана във филма "Шотландска мида", а Райли - бивша съпруга на милиардера Илон Мъск, освен като изпълнител на главната роля, сяда и на режисьорския стол.

Бягайки от забързания градски живот, главният герой е дълбоко решен да посвети бъдещето си на незаконния бизнес със сладководни миди в шотландски резерват, но "лошият" му късмет да се влюби в местна природозащитничка осуетява плановете му.

Именно неудачният му избор за обект на неговото влечение се оказва препятствието, което преобръща представите му за морални ценности и той се изправя срещу истински гангстери, проявяващи известен апетит към този бизнес.

Райли снима романтична ексцентрична комедия с крими елементи на фона на живописни природни пейзажи край потоците на Хайленд.

Познаваме я като актриса от филми като "Гордост и предразсъдъци", "Момичетата от "Св.Триниан" и "Блъдшот", а тук виждаме и дебютантските й способности като режисьор.

Останалите роли са поверени на Джо Томас, Емън Елиът, Морган Уоткинс и Рейчъл Стърлинг. Гледайте "Шотландска мида" на 30 януари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase