Снимка: Bulgaria ON AIR

Последиците от смъртта на влиятелен милиардер – основател и мажоритарен акционер на голяма и могъща световна корпорация описва Жером Сал във филма "Ларго Уинч".

Режисьорът проследява реакциите на приближените на починалия, които се вълнуват от това кой ще наследи авоарите му при положение, че Уинч няма семейство.

Сюжетът се основава на едноименния белгийски комикс на писателя Жан Ван Хаме и илюстриран от Филип Франк, а напрегнатите моменти са свързани с подозрителната смърт на бизнесмена, както и появилият се отникъде негов осиновен син от сиропиталище в Босна.

Жером Сал ("Одисеята на Жак-Ив Кусто") ни пренася в света на богатите, където цената на човешкия живот е доста относителна. 

Напрегната атмосфера с неочаквани обрати, разпилени от Бразилия, Хонконг до Балканите, са водени от харизматичното присъствие на Томер Сисли ("Балтазар", "Месия"), а в синхрон със случващото се на екрана, е колоритният саундрак на Александър Деспла, който поддържа на ниво ритъма на разказа.

"Ларго Уинч" е добре приет от публиката. Има и номинация "Сатурн" за "Най-добър чуждестранен филм" и е носител на наградата "Най-добър филмов саундтрак" от призовете "Композитор на годината".

В останалите роли ще видим Кристин Скот Томас, Мики Манойлович, Мелъни Тиери, Карел Роден и др.  Гледайте "Ларго Уинч" на 22 януари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase