Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Влакът като метафора на живота разглеждат режисьорите Хосе Корбачо и Хуан Крус в "Непредвидени събития". Персонажите във филма са хванали последната скоростна железница за годината между Барселона и Мадрид, а плановете се осуетяват след като композицията аварира насред нищото.

Случилото се не оставя равнодушен нито един от пасажерите, надявал се да посрещне новата година с близките си, а начините, по които всеки реагира на извънредните обстоятелства, се оказват водещи в сюжетната линия.

Допълнително напрежение внася и смъртта на един от пътуващите и така обременени от прочетени криминалета и съвременни разбирания за хората от различни националности, всеки се опитва да изглежда колкото се може по-невинен, за да не се превърне в убиец в очите на другите.

Корбачо и Крус се заиграват с цинично лицемерното възприемане към околните в зависимост от това кой към коя раса принадлежи и каква религия изповядва. Така мюсюлманинът във вагона изглежда носи съмнителен товар, някои сред дамите прекаляват с алкохола, а кондукторът се оказва педантичен към спазването на правилата.

Събрал куп ексцентрични  характери, вагонът е приютил едно мини общество и го е оставил да съжителства искайки или не на обща територия.

Нападения, обвинения, разследвания са само част от емоциите, които преживяват заедно принудените да са заедно, а фактът, че са затворени в тясно пространство още повече засилва  усещането за напрегнати моменти и трагикомични ситуации, които подобно на влака спират или тръгват още по-бързо по коловоз, който не е ясно накъде ще ги отведе.

В ролите ще видим Роси де Палма, Рубен Очандиано, Мария Алфонса Росо и др. Гледайте "Непредвидени събития" на 2 януари от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 години

За всеки влак си има пътници, но за някои има повече желаещи...

2

Анонимен

преди 2 години

"телевизия" която никой не гледа пуска филм който никой няма да гледа-А познайте защо??????

1

Анонимен

преди 2 години

ората на 40 и кусур са тръгнали да хващат последния влак, че след тая възраст никой няма да ги вземе

fallback