fallback

 

В центъра на сюжена на новият български филм "Чичо Коледа" са дете, което мечтае да има семейство, и мъж в костюм на Дядо Коледа, загубил самоличността си.

"Филмът е по действителен случай - за едно американско семейство, което осиновява две деца, но после ги изоставя в хотел. Оттук стартира и "Чичо Коледа", но при нас е само едно дете – то излиза от хотела и случайно вижда на една спирка човек, облечен в костюм на Дядо Коледа, който е в амнезия след удар в главата", разказа актьорът Малин Кръстев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"С този екип на Ивайло Пенчев това ми е вече четвърти филм. С годините станахме близки и според самия Пенчев героят ми, който във филма се казва Марин, беше писан специално за мен. Чичо Коледа пък беше писан за Асен Блатечки, но тогава той се застъпи с друг филм и Филип Аврамов влезе на негово място като каст", посочи актьорът.
 
В "Чичо Коледа", освен Кръстев и Аврамов, участват още Ален Ангелов, Симона Халачева, Васил Банов, Стефан Денолюбов, Свежен Младенов, Милена Аврамова, Китодар Тодоров, Меглена Караламбова, Ивайло Драгиев, Аня Пенчева.
 
"В момента имаме много добра плеяда от български режисьори със стабилна позиция и вкус в съвременното кино. Хора, ходете на кино, подкрепяйте българската култура и кино, нямаме друг шанс", призова Кръстев.
 
За новия културен министър Атанас Атанасов актьрът каза:
 
"Чакам от него най-вече диалог с всички, които работим в сферата на културата. Ако има някаква реформа и нещо полезно, да го направим заедно – да не се чувства самотен", коментира Малин Кръстев.
 
Целия разговор гледайте във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Н1

преди 2 години

Направете един филм за съкровището на Вълчан войвода, за Калиопа и Митхад паша, за Султана Рачо Петрова, за Пандути...има материал, само да се изпипа. БГ киното от соца досега само драми, драми, кой ще ходи на кино, "Вагнер", мишън Лъндън...бла,бла.

4

Анонимен

преди 2 години

За кино се иска зелен сертификат.Да бяха продали филма на Нетфликс.

3

Анонимен

преди 2 години

Това нещо като версия на "шофьор на такси", ама български ли е? Или копие на поредицата "такси"? То бива да си толкова кастриран с въображение, ама ей го - българско кино. И кажете си го честно. Кой от вас ще отиде на кино да гледа това?

fallback