Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Отдавна не е тайна, че зад най-сериозното изтичане на данни в САЩ стои Едуард Сноудън, а историята му пресъздава Оливър Стоун във филма "Сноудън". Самият автор признава, че Холивуд не е искала да продуцира проекта му, с което по думите му е наложена автоцензура.

Все пак Стоун успява да заснеме филма, а сюжетът разкрива сериозните мащаби на шпионските програми  на американското разузнаване.

Историята ни среща с главния герой още докато е консултант в Агенцията за национална сигурност на САЩ. Главната роля е поверена на Джоузеф Гордън Левит, а Стоун всеизвестният бунтар срещу политиката на САЩ, използва този случай за поредната си критика към върхушката в политиката.

Филмът проследява промяната във вярванията на героя, който влиза с младежки ентусиазъм в редиците на специалните служби за да служи за родината си, но постепенно се разочарова от системата.

С негова помощ на бял свят излиза строго класифицирана информация и поставя страната в меко казана дискомфортна ситуация.

Авторът на  "Доорс","Взвод", "Убийци по рождение", "Уолстрийт" подхожда със симпатия към главния си герой, показвайки рисковете, които той поема с това свое начинание. Освен, че поставя в риск бъдещето си, му се налага да се откаже и от любовта си и близките си.

Останалите роли са поверени на Мелиса Лео, Никълъс Кейдж, Скот Истууд, Шайлийн Уудли, Тимоти Олифант, Закари Куинто, Том Уилкинсън.

Гледайте "Сноудън" на 27 ноември от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

До Влади И аз живях в Русия, но видях съвсем друго. Явно всеки намира това, което търси. А отиди в Русия сега. Ще останеш много изненадан.

8

_?

преди 2 години

Какви са тези вълма козина по главата на госпожицата от снимката? Модерно? Красиво? Не че питам, де.

7

по голяма нужда

преди 2 години

66 хиляди хоумлеси в Елей. Според оценка на Economic Round Table през 2023 броят ще достигне 90хил. Къде ходят по-голяма нужда?

fallback