Снимка: Bulgaria ON AIR

Когато неудачникът Ричи от Глазгоу  (Мартин Компстън) решава да се откъсне от градския живот за да посвети времето си на незаконен бизнес с улов на сладководни миди в шотландски резерват, едва ли е предполагал, че може да се влюби в местна природозащитничка Бет.

Но точно това се случва в комедията "Шотландска мида", режисирана от Талула Райли - бивша съпруга на милиардера Илон Мъск, която влиза и в главната женска роля.

Неудачната любовна пречка става основен двигател не само на вътрешния конфликт на Ричи, но и на отношенията му с истински гангстери, имащи интерес към този бизнес.

Конлфиктът между бракониери със спорен талант и природозащитници, живеещи за каузата си, се развива край потоците на Хайленд на фона на екцентричен хумор и природни забележителности, които няма да ни оставят равнодушни към пейзажите на Шотландия.

Продукцията е режисьорски дебют на актрисата Талула Райли, позната ни от филми като "Гордост и предразсъдъци", "Момичетата от "Св.Триниан", "Блъдшот" и др.

Останалите роли са поверени на Джо Томас, Емън Елиът, Морган Уоткинс и Рейчъл Стърлинг. Гледайте "Шотландска мида" на 30 октомври от 22:00 часа по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase