Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Какво е да градиш кариера като актриса по време на Втората световна война описва режисьорът Филип Ренч в биографичната чешка драма "Метресата на дявола".

Историята ни връща към 1934 г. в Берлин, откъдето започва кариерата си красивата чешка актриса Лида Баарова.  Сюжетът ни среща с реално съществуваща личност, която има дълга и опасна любовна връзка с Йозеф Гьобелс. Налага се Хитлер да се намеси по молба на Магда - съпругата на Гьобелс, за да прекрати отношенията между двамата.

Ренч описва поетапно живота на героинята си, още като прохождаща в меката на киноизкуството в Европа, тръгвайки от роля във филмовите студия "Бабелсберг".

Амбицията води Лида в самото сърце на Третия Райх, където именно се запознава и с Гьобелс. След раздялата им идват и трудните моменти за нея. Без да има право да напуска Третия Райх, тя нява възможност и да се снима. След края на войната е осъдена като сподвижник на нацистите и влиза в затвора. По-късно успява да избяга от Чехословакия и заживява в Австрия, където успява да започне съвсем нов живот.

Самият Ренч представя творбата си пред публика за първи път с думите: "Не търсете нищо в него. Просто искахме да заснемем любовна драма". По-скоро приказен, Лида Баарова е изобразена като наивно момиче, опитващо да оцелее в големия свят. В образа на Гьобелс влиза Карл Маркович.

Останалите роли са поверени на Татяна Паухофова, Гедеон Буркхард, Симона Стасова, Мартин Хуба и др. Гледайте "Метресата на дявола" на 3 октомври от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

едно време

преди 2 години

когато служих се нагледах на такива неща , генерали и хора с високи чинове играеха голи хора на масите разврат страшен пиеха уиски и кока кола когато хората в България лочеха лимонада и етър тези оргии се правиха на вилата на военните в село Ягода Старазагорско вила която не се вижда от пътя място уединено за секс бароните от армията ми

3

Анонимен

преди 2 години

Много е прав коментаторът по-долу. При тоталитаризма проституцията си беше законна,по друг начин актриса и певица не се ставаше почти. Има митични истории за танците на Тато с напористи моми на дипломирането на Витиз в онези години. Аня?

2

Анонимен

преди 2 години

Има и други немски филми с такава тема , като "Живота на другите" . А решили някой да направи филм за българския тоталитарен живот. Филма ще спечели първа награда Пълно е със случаи на семейства от Номенклатурата в разврат, проституция озаконена.

fallback