Снимка: Bulgaria ON AIR

Животът на Роко Граната изглежда като сбъдната американска мечта. Израснал в бедно семейство на миньори, той решава да търси късмета си далеч от родината, а различните етапи от живота му проследява Стийн Конинкс във филма "Марина".

Действието се развива през 50-те години на миналия век, когато все още неизвестният Граната бяга от консервативния си баща и родната Калабрия, където детството му е изпълнено с доста перипетии. След като заминава за Белгия с надежда за по-добър живот, идват новите проблеми, свързани с негостоприемството към мигрантите.

Героят се налага да се изправи този път срещу дискриминиращото отношение на белгийците, а режисьорът акцентира върху  националистичните настроения и социални бариери, съществуващи в страната.

Конинкс се превръща в прецизен наблюдател на израстването му от беден емигрант в успешен музикант, който въпреки трудностите не спира да следва мечтите си.

Роко Граната става музикален продуцент и собственик на белгийската звукозаписна компания "Кардинал Рекърдс".

Името му се помни с хита "Марина", продаден в 5 млн. копия, както и покрай него звездата печели много награди.

Потопени в автентичната атмосфера на отминалото време и музиката, вдъхновила няколко поколения, филмът печели наградата Остенде за най-добър филм, режисура и сценарий, както и с Магрит за най-добра фламандска копродукция.

В ролите ще видим Луиджи Ло Кашо, Донатела Финокиаро, Матео Симони. Гледайте "Марина" на 18-и юли от 22. 00 часа, по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase