Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Слабите места на силните на деня се оказват техните тайни. Това става ясно от филма на Роберто Андо "Изповедите".

Филмът ни вмъква в луксозен хотел на северното немско крайбрежие, обитаван от хората, управляващи процесите в света. Срещата на Г-8 събира онези ключови фигури, които нищят световната политика като единствен, който се различава от тях е италиански монах, поканен от Даниел Роше - генерален директор на Международния валутен фонд.

Присъствието на духовното лице внася известен смут сред останалите, особено след като Роше му се изповядва, а по-късно тялото му е намерено безжизнено с целофанов плик на главата.

Кой може да е убиецът е единият важен въпрос, който вълнува присъстващите, но още по-сложен се оказва казусът - какво точно е споделил покойникът с монаха.

Андо ни представя с лека закачка заплетена ситуация, описвайки мръсните тайни на хората във властта. Ползващ един от най-известните похвати в криминалния жанр - престъплението да се извърши на самотно място като всеки от присъстващите може да е заподозрян, режисьорът умело води своята история поддържайки високо ниво на напрежение сред онези, които се смятат за непобедими. С всеки изминал момент подозрителните събития стават повече, а невинните - все по-малко.

Ролите са поверени на Тони Сервило, Даниел Отьой, Пиерфранческо Фавино, Мориц Блайбтрой и Кони Нилсен.
Гледайте "Изповедите" на 17 юли от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Борисов

преди 2 години

Добре че България не е в Г-8...

2

Анонимен

преди 2 години

До Асан: Няма го там.

1

Асан

преди 2 години

Къдя е тоз филм в Замунда има ли го :))

fallback