Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Живот със стил, но и с прекалена доза пиперливост - такъв е света на висшата мода, според Жалил Лепер, режисирал "Ив Сен Лоран".

Филмът разказва за живота на световноизвестния дизайнер. Сюжетът ни връща  в 1957 г. 21-годишният Ив Сен Лоран е асистент, на който му предстои да ръководи престижната модна къща "Диор" след смъртта на собственика й.

Ставаме свидетели на първото му дефиле и съдбоносното му запознанство с Пиер Берже, с когото му предстои да станат безспорен тандем.

Блясък, лукс, изтънчен вкус и капризи са сред всекидневието на творци  създаващи красота, стил, а режисьорът внимателно следва случващото се в суетния им свят, придавайки искрено достоверна атмосфера.

Реверанс към автентичността на разказа се забелязва и след като във филма не са пропуснати емблематични места, които са обитавали главните персонажи, сред които авеню "Марсо и градината "Мажорел" в Маракеш.

Акцентирано е и върху силните характери на моделиерите, чиято екстравагантност вдъхва изключителен живот на тоалетите им.

Филмът се основава на творбата на Лоранс Бенаим. Жалил Лепер съчетава биографични елементи с екцентрични подробности, издаващи как героите създават толкова силен отпечатък в модата, превръщащ се в емблема за една епоха.

Ролите са поверени на Пиер Ниней, Гийом Галиен, Шарлот льо Бон и Лора Смет. Гледайте "Ив Сен Лоран" на 3 юли от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

мяу

преди 2 години

Голяма скука!

fallback