Снимка: Bulgaria ON AIR

Изключителната съдба на известния музикант Роко Граната проследява режисьорът Стийн Конинкс във филма "Марина".

Историята ни връща към 50-те години на миналия век, а акцентът е върху дискриминиращото отношение в Белгия към емигрантите.

Именно в такова време бедният Граната бяга от консервативния си баща и родината Калабрия за да търси шанс за по-добър живот.

Израснал в семейство на миньори, на  Граната не са му спестени трудностите в живота, а перипетиите продължават. В Белгия Роко се изправя срещу националистичните настроения и социални бариери.

Конинкс внимателно наблюдава как героят се бори за мечтите си, въпреки негестоприемното отношение на тази страна към чужденците-емигранти и как от неизвестен мигрант се превръща в музикален продуцент и собственик на белгийската звукозаписна компания "Кардинал Рекърдс"

Режисьорът създава автентична атмосфера на миналото на фона на музиката, вдъхновила няколко поколения.

Роко Граната печели фенове с хита си "Марина", продаден в 5 млн. копия и с много отличия. Песента е избрана за "Най-добрата италианска песен на всички времена", но в Германия.

Филмът е отличен с наградата Остенде за най-добър филм, режисура и сценарий, както и с Магрит за най-добра фламандска копродукция. В ролите ще видим Луиджи Ло Кашо, Донатела Финокиаро, Матео Симони.

Гледайте "Марина" на 26 юни от 22. 00 часа, по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase