Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Не е лесно да си модна икона във Франция. До този извод ни води изпълнения с емоционален заряд филм на Жалил Лепер "Ив Сен Лоран".

Биографичната продукция за световноизвестния дизайнер ни връща към 1957 г, когато 21-годишният Ив Сен Лоран е асистент, който ще ръководи престижната модна къща "Диор" след смъртта на собственика й.

Режисьорът ни вмъква в света на модата, започвайки от първото дефиле на прочутия дизайнер и запознанството му с Пиер Берже, с когото се превръщат в безспорен тандем.

Бляскавото всекидневие е изпълнено и със съпътстващи артистични кризи на творците. Режисьорът не скрива  капризите на героите, кризите им, вдъхновенията, фиестите, наркотиците. Лепер пресъздава автентична атмосфера, стигайки до емблематични места, които са обитавали главните персонажи, сред които авеню "Марсо и градината "Мажорел" в Маракеш. Не са пропуснати и силните характери на моделиерите, чиято екстравагантност влияе и на тоалетите им.

Колоритно и пъстро е разказана историята, основана на книгата на Лоранс Бенаим. Режисьорът не пропуска да отбележи как класиката се съчетава с модернизма в нов стил, превърнат в запазен маниер на световно известната марка, оставила траен отпечатък в модния свят.

В ролите ще видим Пиер Ниней, Гийом Галиен, Шарлот льо Бон и Лора Смет. Гледайте "Ив Сен Лоран" на 16 май от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

La France

преди 2 години

Франция е най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!

fallback