Кадър от "Извън закона". Снимка: Арт фест
fallback

Отново като отзвук от София Филм Фест може да видим два емблематични филми в Дом на киното. На 7 май от 18.15 часа е прожекцията на "Извън закона" на Джим Дармуш, чиято премиера е в Кан '86. В продукцията участват Том Уейтс, Роберто Бенини и Джон Лури.

Историята проследява двама симпатяги неудачници, които се запознават в затвора в Ню Орлиънс. Към тях се присъединява Роберто, чийто лош английски и спомени от стари филми едновременно ги дразнят и забавляват. Накрая обаче именно този сладкодумен, оптимистично настроен дребен човек отвежда двамината самопровъзгласили се за яки типове към свободата…

В 20.30 часа започва новият филм на култовия режисьор Ейбъл Ферара "Сибир". В главната роля е поверена на великолепния Уилям Дефо и разказва за човек, който бяга в странен и студен свят. Но дори изолацията не му носи утеха. За пореден път той поема на пътуване, този път към себе си. Неговото пътуване се превръща в танц с демони, но от време на време проблясва светлина.

"Сибир" ще бъде представен лично от неговия режисьор Ейбъл Ферара чрез видеообръщение към публиката!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 години

Роберто Бенини е доста прехвален актьор и режисьор, а "Животът е прекрасен" е силно надценен и скучен филм, който необяснимо получи Оскар. И до днес остава една от мистериите на Оскарите как е могъл ба бъде отличен.

1

Анонимен

преди 2 години

Роберто Бенини е велик актьор и режисьор."Животът е прекрасен" е шедьовър на европейското кино.

fallback