Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Близо до френската модна икона  Ив Сен Лоран ни приближава Жалил Лепер в биографичния филм за световноизвестния дизайнер. Действието започва през 1957 г, когато 21 годишният Ив Сен Лоран става асистент, който ще ръководи престижната модна къща "Диор" след смъртта на собственика й.

Лепер проследява първото му дефиле и запознанството му с Пиер Берже, което ще се окаже съдбоносно и за двамата. Три години по-късно се появява "Ив Сен Лоран".

Светът на модата е бляскав, но зад светлините на прожекторите бушуват кризи и капризи, вдъхновения, фиести, наркотици. Всекидневието им е колоритно като творчеството им, а режисьорът търси автентизъм и в емблематичните места, които са обитавали персонажите му като авеню "Марсо и градината "Мажорел" в Маракеш.

Филмът"Ив Сен Лоран" се основава на книгата на Лоранс Бенаим изтъквайки как естествено дизайнерът съчетава класика с модернизъм в собствен стилен маниер, който надживява всички течения и оставя трайна следа в света на модата.

Ролите са поверени на Пиер Ниней, Гийом Галиен, Шарлот льо Бон и Лора Смет. Гледайте "Ив Сен Лоран" на 3 април от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Милен Илиев Минков

преди 3 години

България, храни- нелегалната- проституция ....

fallback