Вчера обявиха номинациите на Американската филмова академия. За първи път България има участие надпреварата за наградите "Оскар". Част сме от тази надпревара заради Актрисата Мария Бакалова е номинирана в категорията "Най-добра поддържаща женска роля". След БАФТА и номинацията за "Златен глобус", Мария Бакалова сега е част от състезанието за "Оскар".
 
"Можем само да сме много щастливи и шансовете са големи тази година Академията ще търси да поощри някакъв различен актьорски стил. От доста време се коментира, че в киноиндустрията нещата са само нови технологии и сякаш има буксуване", каза за Bulgaria ON AIR кинокритикът и преподавател в НАТФИЗ Ирина Иванова. 
 
Според нея целта на ролята на Мария Бакалова била да играе като непрофесионален актьор. 
Още по темата
 
"Мария може да бъде отличена, но дори само за номинацията не сме мечтали. Търсен е ефектът на импровизацията, а на режисьора му е било нужно съвсем ново лице, неразпознаваемо. Големият риск е да се довериш на съвсем нова актриса", обясни тя.
 
Иванова е категорична, че Бакалова е номинирана от най-престижните гилдии и всички трябва да се откажем от размахването на пръст.
 
"Ако Академията реши да рискува и да заложи на друг стил, ще рискува с Мария. Големият акцент е, че имаме две жени, които са номинирани в категорията за най-добър режисьор, в историята на наградите досега са номинирани още 5 такива само. Ако човек не вдигне голям шум, никой няма да му обърне внимание в тези среди", подчерта Ирина Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase