Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

За първите стъпки на човека дълбоко в океанското дъно разказва "Одисеята на Жак-Ив Кусто" на Жером Сал. Историята ни връща към 1948 г., когато известният морски изследовател живее със семейството си в прекрасна къща на брега на Средиземно море.

Но ако мнозина на негово място биха се радвали на семейната идилия, то неговата мисъл витае надалеч към дълбините на водата, а героят решава да последва мечтите си.

Потапяйки се към дъното Кусто преоткрива непознат свят, а неговите открития са проследени внимателно от режисьора, който не забравя да акцентира върху първите подводни снимки на изследователя и пътешествията му с кораба "Калипсо".

Жерам Сал създава филма, позовавайки се на книгите "Моят баща, капитанът: Живот с Жак Кусто" на Жан-Мишел Кусто и "Капитанът на "Калипсо" на Албер Фалко и Ив Пакале, пренасяйки ни из интересни и непознати дестинации. Снимките са направени в Хърватия на островите Хвар, Вис и Бишево, Южна Фаркиа, Антарктида и Бахамските острови.

Невероятните разкрития на и стремежа на Кусто към достигане на новото и непознатото бива наследено от сина му Филип, който десетина години след неговите първи крачки тръгва по стъпките на баща си.

Пътешествията им са съпътствани от силни лични емоции, не само към непознатото навън, но и към това в самите тях.

Ролите са поверени на Ламбер Уилсон, Одри Тоту, Пиер Нини, Лоран Люка и др. Гледайте "Одисеята на Жак-Ив Кусто" на 20-и февруари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Мобидик

преди 3 години

Във финала на филма има подробна сцена как се е удавил и е бил изяден от костенурки, за радост на всички, които мразят тъпите научнопопулярни филми.

1

Анонимен

преди 3 години

Един от идеолозите за намаляване броя на населението.

fallback