Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Още с дебюта си "Bullhead" ("Твърдоглавецът) през 2012 г. Майкъл Роскам направи силно впечатление на филмовите експерти и той получи номинация за "Оскар" в категорията за чуждоезичен филм.

За "Състезателката и затворникът" режисьорът споделя, че е създал  филм "amour noir", с което уточнява, че и криминалния и романтичен нюанс са еднакво важни за продукцията.

Историята ни среща с престъпника Джино и състезателката Бенедикт, които се сближават покрай страстта им към високите скорости.

Така върви и любовта им - на границата на възможното. Връзката променя всеки един от двамата, но ясно е изяване и различната среда, в която всеки един от тях е израснал.

Роскам прави съвременна приказка за Ромео и Жулиета с динамични перипетии и сложни житейски обрати, докато ни разхожда из тъмните кътчета на Брюксел. И този филм на режисьора става официалното предложение на Белгия в номинациите "Оскар" за чуждоезичен филм през 2017 година.

Гледайте "Състезателката и затворникът" на 30 януари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

anonimen

преди 3 години

Abe yaz si obicham mackata vav bg tovaa e

1

Анонимен

преди 3 години

На български също има израз бикоглав. Смисълът не е Твърдоглавец, а именно нагъл и себичен тип, който с нищо не се съобразява, върви и мачка като бик. Мечтата на всяка жена.

fallback