Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Дълбоко в океана ни потапя историята на Жером Сал "Одисеята на Жак-Ив Кусто". Началото е 1948 г. Морският изследовател не може да се радва дълго на прекрасното си семейство в китната къща, разположена на брега на Средиземно море.

Мислите му са далеч из дълбините на водата и героят решава да ги последва.Кусто преоткрива един нов свят, а Жером Сал ни доближава максимално до героя и това, на което е посветил живота си. Сред едни от най-големите му постижения е, че прави едни от първите подводни снимки,

Филмът е базиран на книгите "Моят баща, капитанът: Живот с Жак Кусто" на Жан-Мишел Кусто и "Капитанът на "Калипсо" на Албер Фалко и Ив Пакале.

Сюжетът се разгръща из далечни дестинации с кораба "Калипсо", заснети в Хърватия на островите Хвар, Вис и Бишево, Южна Фаркиа, Антарктида и Бахамските острови.

Силното влияние на Жак-Ив Кусто стига и до сина му Филип, който десетина години по-късно се присъединява към баща си и двамата се изправят заедно пред природните стихии, съпътствани и от личните си емоции.

Ролите са поверени на Ламбер Уилсон, Одри Тоту, Пиер Нини, Лоран Люка и др. Гледайте "Одисеята на Жак-Ив Кусто" на 6-и декември от 23.45 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Krom

преди 3 години

Голя учен и океанолог! И все пак .. с България го свързват само думите му "..тя е опасна.." казани за АЕЦ Козлодуй над който му позволиха да прелети през 1990 година. Дали се е шегувал или е бил сериозен, не е известно - но те бяха използвани за силна кампания срещу българската енергетика. Тъжно. Но .. за умрелите - добро или нищо. Светла му памет! Като малък имах книги с негови снимки в Океана. Прекарал съм часове с тях.

fallback