Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Из красивите пясъчни пейзажи ни повежда Вернер Херцог във филма "Кралицата на пустинята". Режисьорът проследява историята на независима жена, успяла да навлезе в света на Близкия изток, чийто политически ред е предопределен от мъжете.

Главната героиня Гертруд Бел (Никол Кидман) е дипломатически секретар по професия и пътешественик по душа, посланик на Британската империя.

Нейният път я среща с няколко знакови мъже, които предопределят съдбата й - секретарят Хенри в британското посолство в Техеран, следван от известния Лорънс Арабски и майор Чарлз Доти-Уайли - британски консул в Османската империя.

Херцог изследва влиянието на главната героиня сред останалите персонажи, а нейната увереност и същевременна емоционалност са в унисон с природните пейзажи, съхраняващи недоизказаните чувства на героите. Режисьорът не остава равнодушен и към политическите нюанси, които движат сюжетната линия.

В ролите ще видим още Робърт Патинсън, Джеймс Франко, Джей Абдо и др. Гледайте "Кралицата на пустинята" на 1 ноември от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 3 години

Браво за тая публикация! Велика е!

fallback