Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Из пътешествията на легендарния Жак-Ив Кусто ни повежда режисьорът Жером Сал. Историята ни връща към 1948 г., когато известният морски изследовател живее със съпругата и двете им деца в красива къща на брега на Средиземно море.

Все пак мислите на Кусто са надалеч, а накъде точно го отвеждат разказва филмът "Одесията на Жак-Ив Кусто". Благодарение на своето изобретение - скафандър, приспособен за дишане под вода, героят има възможност да открие нов свят и да го изследва. Той е един от първите, правещ подводни снимки. И заради влечението си към непознатото е готов да пожертва всичко.

Филмът е вдъхновен от книгите "Моят баща, капитанът: Живот с Жак Кусто" на Жан-Мишел Кусто и "Капитанът на "Калипсо" на Албер Фалко и Ив Пакале.

Жером Сал проследява пътешественика из далечните дестинации, а пътят му започва от кораба "Калипсо" и продължава през световните океани.

Вдъхновен от стъпките на баща си, неговият син Филип десетина години по-късно решава да го последва, а взаимното им пътешествие ги изправя не само пред предизвикателствата на природните стихии, но и на онези, провокирани от личните им емоции.

Пътуването един към друг е заснето в Хърватия на островите Хвар, Вис и Бишево, след което продължават със сцени от Южна Фаркиа, Антарктида и Бахамските острови.

Ролите са поверени на Ламбер Уилсон, Одри Тоту, Пиер Нини, Лоран Люка и др. Гледайте "Одисеята на Жак-Ив Кусто" на 17 октомври от 22.00 часа по телевизия  Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback