Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Колко ужасни са тайните на политиците разследва режисьорът Роберто Андо във филма "Изповедите". Елегантният трилър отваря врати към всекидневието на висшата политическа класа, която движи световната политика и икономика.

Действието се развива в обширна бяла къща-хотел на брега на балтийско море в Германия, където се е събрал каймакът от министри и финанстисти - част от страните членки на Г-8. И всичко изглежда да мине спокойно, докато един от тях не е намерен мъртъв.

Подобно развитие поваля в смут колегите му, не толкова, заради кончината на някой от тях, а заради подозрението им, че той е издал тайните си пред изповедник, който също изненадващо е сред присъстващите.

Вместо да коват икономическите стратегии, които ще засегнат най-вече слабо развитите страни, персонажите търсят изход, в който да излязат "чисти" от така развилите се събития.

Режисьорът стреля право в слабите места на силните на деня - греховете им, които не ги притесняват, до момента, в който не осъзнаят, че могат да бъдат разкрити пред широката общественост.

Динамиката е напрегната, драматична, съчетана с криминални нюанси, а персонажите са наясно, че може не те да са убийците, но със сигурност не са и сред невинните.

Главните роли са поверени на Тони Сервило, Даниел Отьой, Пиерфраческо Фавино, Анди дьо ла Тур, Стефан Фрайс, Джон Киоу, Мориц Блайбтрьой, Кони Нилсен, Мари-Жозе Крос, Ламберт Уилсън, Того Игава, Алексей Гусков, Ричард Самел и др.

Гледайте "Изповедите" на 4 октомври от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback