Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Какво би накарало един човек да се отдели от хората, които обича и прекрасната си къща до брега на морето, освен желанието му за приключения.

Именно за пътешествията на прочутия френски морски изследовател Жак-Ив Кусто разказва режисьорът Жером Сал.

Историята тръгва от слънчевото лято на 1946 г. Главният герой е със семейството си у дома, докато не осъзнава, че има нещо, което не му дава мира да стои на едно място.

Из далечните му дестинации го следва години по-късно синът му Филип, а стъпките им са побрани във филма "Одисеята на Жак-Ив Кусто".

Жером Сал разкрива сложния път на персонажите, издаващи личните им емоции. Силата на духа им вдъхновява, а героят Жак-Ив Кусто е един от най-любопитните образи, показващи примера колко е важно човек да следва себе си.

Сал показва внушителната му енергия, като не спестява и следите, които оставя в история с едни от първите подводни снимки.

Филмът е вдъхновен от книгите "Моят баща, капитанът: Живот с Жак Кусто" на Жан-Мишел Кусто и "Капитанът на "Калипсо" на Албер Фалко и Ив Пакале.

В ролите ще видим Ламбер Уилсон, Одри Тоту, Пиер Нини, Лоран Люка и др. Гледайте "Одисеята на Жак-Ив Кусто" на 23-и август от 00.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback