Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Какво ли би разказал Сталин, ако седне пред психоаналитика си? Френската актриса Фани Ардан се опитва да разбере с режисьорския си опит "Диванът на Сталин".

Историята на филма е вдъхновена от  едноименния роман на Жан-Даниел Балтаса. В ролята на съветския диктатор влиза Жерар Депардийо.

Връщайки времето назад, в началото на 50-те години на миналия век, виждаме как Йосиф Сталин се оттегля три дни в уединение в имението на граф Николай Михайлович. С него е любовницата му Лидия.

Героят прави равносметка на миналото, на действията си в своя кабинет, легнал върху диван, препратка към този на Фройд в Лондон.

С любовницата си Сталин се заиграва опасно, като я кара тя да се превърне в негов психоаналитик, а той да влезе в ролята на пациент. Повечето от сеансите стават по тъмно и  са смес от нощните му видения, които Лидия тълкува, като някои от тях са реални, но други - не съвсем.

Депардийо  представя Сталин като човек, несъзнаващ грешките си, непознаващ страха, а Фани Ардан опитно следва персонажите. Това не е и първият й опит в киното като режисьор. Вече е заснела "Натрапчиви мисли" и "Пепел и кръв".

Останалите роли са поверени на Еманюел Сение, Пол Ами, Франсоа Шато, Лина Пиколи-Трюфо, Филип Леру. Гледайте "Диванът на Сталин" на 5-ти май от 00.20 часа по телевизия Bulgara ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

СКОРПИОН !

преди 3 години

Не зная, и не искам да зная, дали е удобен дивана на този диктатор-психар, банков обирджия, развратник, бандит под расото на свещеник, избил стотици хиляди невинни руски граждани, умрял като куче, сам в кабинета си! Може някой да попита, дори да иска да опита ложето му в мавзолея, дали е удобно! Това си е негов личен проблем! Нейси, не ни занимавайте с този, и дали ще му правят филм! Сталин никога няма да стане икона на която да се покланяме! Оставете в забвение, мумията в мавзолея!!!

6

Христо Христов

преди 3 години

Дай линк, че е американофоб и че е приел исляма.

5

rusnak

преди 3 години

Незнам дали е удобен дивана му за седене, но така му седяха на кочана, че още ги боли.

fallback