Снимка: Bulgaria ON AIR

Майкъл Кейн и Харви Кайтел са любопитен тандем във филма на Паоло Сорентино "Младост". Първият влиза в образа на композитора Фред Балинджър, а вторият - на приятеля му – филмов сценарист и режисьор Мик Бойл.

Персонажите отсядат в санаториум в швейцарските Алпи, където срещат Марадона, Мис Вселена, някогашна кино звезда (в ролята Джейн Фонда), както и актьор, подготвящ се за ролята на Адолф Хитлер (Пол Дано).  Към звездния екип се присъединява и Рейчъл Уайз, изпълняваща ролята на дъщерята на Фред, лекуваща любовни травми.

Покрай срещи и разговори, "Младост" се оказва мило намигване към  остаряването на двама творци, отдали се на спомени по изкуството и жените, които са ги вълнували.

Аристократът Фред ярко контрастира на достъпността на Мик, чието изкуство е по-близо до масите. Макар и различни, двамата персонажи обединяват образа на твореца, който с годините е събрал повече опит, но иронично и притежава по-малко сила да го споделя.

Сорентино знае как да въведе зрителите в емоциите на героите, надниквайки елегантно и дискретно в живота им.  Доказал е таланта си във филми като "Великата красота", "Последствия на любовта". Той е и режисьор на филма "Те" за противоречивата личност на бившия премиер на Италия - Силвио Берлускони, както е известен и с работата си по хитовия сериал "Младият папа".

"Младост" му носи множество номинации и отличия със стилната житейска равносметка, носеща трагикомични елементи, вплели естествената сложност, която няма как да бъде отмината или пренебрегната.

Гледайте "Младост" на 27-и юни от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase