Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Режисьорът Фернандо Труеба обича да работи с Пенелопе Крус. След като през 1998 г. засне "Момичето на твоите мечти", 20 години по-късно излиза и следващият им съвместен проект "Кралицата на Испания".

Крус пак влиза в образа на актрисата Макарена Гранада, каквато бе и в миналия филм на Труеба. Този път героинята се връща от Холивуд в Испания, за да се снима в американски блокбастър, носещ  също името "Кралицата на Испания", в който Гранада се превъплъщава в Изабела Католическа.

Това е предпоставка за появата на още едно познато лице - Блас Фонтиверос (Антонио Ресинес), който преди 18 години е заснел "Момичето на твоите мечти" и естествено идването му отваря вратата на минали спомени и емоции, които може да се окажат фатални за благополучието на новата продукция.

В атмосферата на 50-те години Труеба следи Гранада, която трябва да се пренастрои от блясъка на Холивуд към Испания на Франко. Това води и до непредсказуеми последствия.

В останалите роли ще видим Кари Елвес, Манди Патинкин, Хуан Антонио Бейона, Ана Белен, Хавиер Камара. Музиката на филма е поверена  на полския композитор Збигнев Прайснер, работил по трилогията на Кшищоф Кешловски - "Три цвята Бяло, Синьо и Червено".

Гледайте "Кралицата на Испания" на 27-и юни от 00.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

умрем от мерак

преди 3 години

Пенелопето е голяма актриса и голяма жена!Да е жива и здрава!

2

Край

преди 3 години

Естествено че е Изабела Кастилска - просто журналяка е лош преводач.

1

dddddd

преди 3 години

Изабел Католическа? За пръв път чувам. Да не би да имат предвид Изабел Кастилска и някой да не е превел както трябва?

fallback