Снимка: Bulgaria ON AIR

В динамичното всекидневие на съвременната жена ни въвежда филмът  "Виктория". Криминалният адвокат Виктория Спик (Вирджиния Ефира) жонглира недостатъчно умело между работата и двете й деца, които отглежда сама.

Всекидневието й е да  доста сложно, но героинята допълнително губи почва под краката си след появата на двама мъже в живота й - бившият й клиент Сам и старият й приятел Венсан. Докато се опитва да избере един от тях, Виктория решава да защитава Венсан и в съдебната зала, тъй като той е обвинен в домашно насилие.

Режисьорът Жюстин Трие следва героинята си, за да отрази колко взискателен е станал всеки към живота си. Светът на героинята заприличва на сложен лабиринт, откъдето изходът не е само един, но често нито един не се вижда. Разхвърляният й дом, сливането на личния й живот с професионалния оставят Виктория в ситуация на още по-голяма непредсказуемост.

Филмът открива  програмата на "Седмица на критиката" в Кан през 2016 г. Получава 5 номинации за "Сезар" , сред които в категорията за най-добър филм, актриса на Виржини Ефира, поддържащи актьори на Венсан Лакост и Мелвил Пупо и оригинален сценарий. В ролите ще видим още Лоран Поатрено, Лор Калами  и Алис Даке.

Гледайте "Виктория" на 15-и юни от 00.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase