Снимка: БГНЕС
fallback

Читателите на списание „Емпайр“ избраха най-великия филмов герой в историята. Класацията оглави археологът Индиана Джоунс, съобщи БГНЕС като се позова на РИА Новости.

Неговият образ в поредица от филми, бе пресъздаден от американския актьор Харисън Форд.

Вторият най-популярен филмов герой е Елън Рипли от „Пришълецът“ в изпълнение на Сигорни Уивър. На трето място е „Железният човек“ от франчайза Marvel.

В десетката влизат също Капитан Америка, Люк Скайуокър и принцеса Лея от „Междузвездни войни“, Батман, Супермен и Черната пантера.

По-рано медиите съобщиха, че студиото на „Лукасфилм“ ще снима продължение на поредицата за приключенията на Индиана Джоунс. В петата част, както и във всички предишни, Харисън Форд, който сега е на 77 години, планира да играе главната роля.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Некъв кестен

преди 4 години

Черната пантера? Не, че нещо, ама тоя комиксов герой е треторазряден, а филмът не беше нещо особено. Ако ще слагат чернокож супергерой, да бяха сложили Блейд!

29

Най великите герои

преди 4 години

ще си останат кръстниците Марлон Брандо и Ал Пачино

28

ПроСоТо

преди 4 години

не виждам някакво ФИЛМОВО ИЗКУСТВО в тая ..шантава поредица с Х.Форд.Просто едно ..ВЕРНО ЗАНИМАТЕЛНО ШОУ,но в критериите на ..ще се повторя:-Филмовото изкуство,си е ..най-банално РАЗВЛЕКАТЕЛНО творение!Интересно,да,увлекателно ЗА НЯКОИ,не и за мен-ДА,но...Това НЕ е ИЗКУСТВОТО,МАГИЯТА на Киното!!!!!..Това е .."Токшоу"..Направено с много пари с цел събиране на много пари.А самия Х.Форд не го гледам след "Междузвездни войни",макар че и там беше нещо като нашия "Майор Деянов"..

fallback