Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Една канадка преоткрива любовта във френската столица в "Изгубени в Париж". Фриволната комедия на творческия   тандем Доминик Абел и Фиона Гордън ни запознава с наивната библиотекарка Фиона, отрасла в малко канадско градче.

Монотонното й всекидневие се променя след като се налага да помогне на възрастната си леля Марта, която живее чак в Париж. Пътуването до града на любовта се оказва по-сложно, след като става ясно, че въпросната леля е изчезнала, а Марта се налага да се справи с куп непредвидени ситуации.

Нейн спътник става бездомника (Доминик), който за добро или за лошо не я изпуска от поглед. Филмът прави реверанс към чудатите несретници, които никой не забелязва, но техния свят е по-пъстър от този на обикновените хора.

Персонажите на Абел и Гордън внасят топлота, хумор и колорит, описвайки  изненадите във всекидневието, като подарък от съдбата, който може да се посрещне с усмивка.

Изгубени в Париж" трогва с хумора и добронамереността на авторите си и печели отличието"Рядък бисер" на Международния фестивал в Денвър през 2016 г. Филмът се сдобива и с наградата на публиката от Филмовия фестивал в Мил Вали, както и е с номинация "Люмиер" от Корпуса на чуждестранната критика във Франция през 2018 г.

В ролите ще видим още Пиер Ришар, Емануел Рива, Еми Боасар Помел. Гледайте "Изгубени в Париж" на 17 май от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback