Снимка: Bulgaria ON AIR

Убийството на президента на САЩ Джон Ф. Кенеди променя историята, но режисьорът Пабло Ларайн разглежда как случилото се повлиява на първата дама Жаклин във филма "Джаки".

Сюжетът ни връща към 1963 г. в дните след покушението и проследява шока от трагедията и какви следи тя оставя у най-близките на покойния президент.

В ролята на Джаки влиза Натали Портман, която представя героинята си амбициозна и особено ранима, което именно й носи челна позиция в класацията на най-възхитителните американски жени на всички времена. Не е подмината r суетата й, която й дава възможност въпреки тъгата да изглежда безупречно.

Филмът ни въвежда в отминалата атмосфера, оставяйки ни да усетим стила на епохата. Ларайн отваря врати към душата на Жаклин, за да ни потопи в нейната скръб, нощни кошмари и дневни малки, но достойни битки.

Портман прави силна роля като Джаки, която трябва да загърби личните емоции, за да се погрижи за децата, да изпрати достойно съпруга си като президент и не на последно място да се погрижи името му да остане подобаващо в историята.

Филмът има 3 номинации за "Оскар" през 2017 година, номинация за "Златен лъв" и "Златен глобус". В останалите роли ще видим Питър Саарсгард, Джон Хърт, Били Крудъп и др. Гледайте "Джаки" на 18-и април от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase