Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

В света на онеправданите ни повежда режисьорът Серджо Кастелито във филма "Фортуната". Историята ни среща с фризьорка, която се грижи сама за малката си дъщеричка. Героинята има приятел, но и бивш съпруг, който обича да прави живота й още по-сложен.

Кастелито следва героинята - ярка като името си. Следвана плътно от своята дъщеря, Фортуната посещава клиентките си в домовете им, за да се погрижи за косите им. В тези нейни дълги разходки из града, усещаме притеснението, напрежението, отчаянието, но и надеждите, и мечтите на най-слабите в обществото.

Въпреки сложните житейски перипетии на персонажите, свързани с всекидневието им, филмът е наситен с цветно настроение и свеж полъх. Фортуна има проблем дори с плащането на битовите си сметки, но това не й пречи да мечтае да отвори собствен фризьорски салон.

Серджо Кастелито има опит да разказва историите на силни жени със знакови имена. Под неговата режисура Пенелопе Крус прави една от най-силните си роли в "Не мърдай", чиято героиня се казва Италия.Крус участва и в другия му филм "Да дойдеш на света", създаден по едноименния роман на писателката Маргарет Мацантини, която е и съпруга на Кастелито.

Във "Фортуната" режисьорът ни потапя в несигурния свят на своите персонажи, разкривайки крехкостта им и едновременно вдъхновяващата им сила. Напрегнат, смешен, трогателен, историята няма да ни остави равнодушни към перипетиите на героите, впечатляващо изпълнени от Ясмина Тринка,Жасмин Тринка, Стефано Акорси, Алесандро Борги, Хана Шигула.

Гледайте "Фортуната" на 5 април от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback