Снимка: Bulgaria ON AIR

Влиянието на историческите събития върху отделните човешки съдби разглежда Робер Гедигян във филма "Не ми казвай, че момчето е лудо".

Темата в продукцията е арменския геноцид и така историята ни връща в 80-те години на миналия век, когато млад мъж на име Арам взривява колата на турския посланик в Париж.

Сред сериозно пострадалите в експлозията е нищо неподозиращия колоездач Жил Тесие. Превърнал се в жертва без да има нищо общо, Тесие провокира замесения Арам да се срещне с него. Принос за това има майката на бомбаджията, която посещава ранения още в болницата и го моли за прошка, признавайки, че синът й е виновен за неговата лична трагедия.

Режисьорът Гедигян следва разказа на Хосе Антонио Гуриаран "Бомба", също от арменски произход и разкрива драмите на всеки от персонажите, намиращи се в различни ситуации, но всеки страдащ по своему, заради събития, превърнали се в национална трагедия.

Главните роли са поверени на Симон Абкариан и Ариан Аскариде. Гледайте "Не ми казвай, че момчето е лудо" на 4 април от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase