Снимка: БГНЕС
fallback

На 90-годишна възраст си отиде един от знаковите актьори от филмите на Ингмар Бергман - Макс фон Сюдов. Тъжната вест съобщи неговата съпруга пред френските медии.

Макс фон Сюдов е роден на 10 април 1929 г. в шведския град Лунд. Започва актьорската си кариера през 1951 г. няколко години по-късно се премества в град Малмьо, където се запознава с режисьора Ингмар Бергман.

Сред най-известните филми на Макс фон Сюдов под режисурата на Бергман са "Седмият печат", "Поляната с дивите ягоди", "Изворът на девственицата", "Лицето".

Той участва и в още много световно признати продукции, сред които "Заклинателят", "Дюн" на Дейвид Линч, "Хана и нейните сестри" на Уди Алън, "Европа" на Ларс фон Триер", "До края на света" на Вим Вендерс и други.

Сред последните му участия в киното бе "Междузвездни войни: Силата се пробужда" през 2015 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Лари Фортенски

преди 4 години

И тоя е един артист......мани-мани, във всеки филм едно и също. Ако някой ми каже че има разлика в играта му в Междузвездни войни и в Бягство към победата ще му дам Оскар за развинтена фантазия.

10

Вим Вендерс

преди 4 години

"мяза на Коста Цонев на неговите години.."От един сорт са. Паразитиращи хрантутници.

9

Анонимен

преди 4 години

Сега ще се прероди в Нигерия или в Либия или в Сирия, а може и в Ирак или Афганистан. Да му е гадно малко, че поживя незаслужено добре в тоя си живот.

fallback