Снимка: БГНЕС
fallback

Раздадоха наградите на Берлинския международен филмов фестивал. Голямата награда – „Златна мечка“, получи филма „There Is No Evil“ на Мохамад Расулоф, съобщава РИА Новости.

Иранският режисьор, чийто филм беше последен в конкурсните прожекции на „Берлинале“, не успя да пристигне за фестивала. От 2017 г. му е забранено да напуска страната, както и да се занимава с кинематографски дейности по политически причини. „Златна мечка“ от ръцете на ръководителя на журито Джеръми Айрънс получи дъщерята на режисьора.

Дъщерята на Мохамад Расулоф включи баща си на живо по телефона при получаването на голямата награда

Филмът „There Is No Evil“ разказва четири истории за труден избор и задава важен философски въпрос: има ли човек право да отнеме живота на друг. Победата на иранския режисьор беше посрещната с продължителни аплодисменти.

Берлинският филмов фестивал се провежда в германската столица от 20 февруари. В конкурса участваха 18 ленти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Цонко

преди 4 години

Като чуя някой да казва Запада, разбирам , че това е човек от Изток

2

Петров

преди 4 години

Така навремето всеки който плюеше по онези който не искаха да играят по свирката на Запада ги награждаваха (подкупваха) с какво ли не. Значи американците могат да убиват с ракети който си искат но иначе според иранския режисьор смъртното наказание било философски въпрос.

1

Европа

преди 4 години

Западът прекалено много се вглежда в чуждите правила и не вижда собствената си ерозия, която скоро ще го направи никой в земната цивилизация.

fallback