Снимка: БГНЕС
fallback

Доналд Тръмп разбуни духовете и в кино средите, като реши да коментира тазгодишните фаворити за "Оскар".  По време на митинг в Колорадо президентът на САЩ изрази недоволството си към раздаването на отличията, като главно се изказа срещу "Паразит" на режисьора от Южна Корея Понд Джун Хо. Тръмп не пропусна да спомене в критиките си и актьора Брад Пит.

“Победителят за най-добър филм е от Южна Корея. Какво по дяволите става там? Имаме си достатъчно проблеми с Южна Корея, с търговията. И след това те им дават наградата за най-добър филм. Това нормално ли е?“, категорично заяви Тръмп, предаде People.

Във видео се вижда, че Тръмп казва: "Може ли да върнем "Отнесени от вихъра"?"Лентата разказва за Гражданската война и спечели отличието за най-добър филм през 1940 г.. През годините се появи идеята, че филмът е расистки, тъй като проследява живота на Скарлет О'Хара в плантациите по време награжданската война.

Потребителите на Twitter побързаха да осъдят коментара на Тръмп.“Най-важната част е, че Тръмп говори много срещу Южна Корея вместо срещу Северна Корея. И, разбира се, той обича "Отнесени от вихъра".

Критиките към думите на Тръмп продължават в социалните мрежи: “Отнесени от вихъра“ е за честването на Стария Юг и робството.  И е доста показателно Тръмп да го предпоче пред "Паразит", коментиращ класовото неравенство в доходите."

Президентът на САЩ разкритикува и присъствието на Брад Пит на наградите "Оскар" като го нарече саркастично "умник" и сподели, че никога не му е бил голям почитател. Причината бе, че в словото си на сцената, актьорът заяви, че разполага с 45 секунди повече отколкото е имал бившият съветник на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън.

"Паразит" получи награда за най-добър филм на годината, като за първи път основният "Оскар" беше присъден на лента не на английски. "Паразит" спечели още три награди: за режисура, сценарий и за най-добър чуждестранен филм. Екипът на продукцията бе поздравен от президента на Република Корея Мун Дже Ин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНе е вярно. Най-стойностното кино е френското. Франция е майка на киното. Добре че беше Франция да ви създаде държавичката, да ви построи столицата, да ви подари Статуята на Свободата, да ви напише конституцията. Пaлячовци. За вас Франция трябва да бъде БОГ.

51

Анонимен

преди 4 години

До АнонименФренското кино е мудно. Американското е номер едно. Най-великите филми са американски. САЩ са най-великата страна в историята на човечеството.

50

Анонимен

преди 4 години

Тръмп е луд фашист, а американското кино е боза. Да живее френското кино!

fallback