Снимка: Bulgaria ON AIR

Любовта дава криле на човека, но като гълъбите - сибирякът Василий Кузякин няма да стигне твъде далеч. Неговата история ни разказва Владимир Меншов в една от най-обичаните романтични комедии на СССР "Любов и Гълъби".

Кузякин има семейство, деца и  специално отношение към гълъбите, за които обича да се грижи, но за първи път напуска родното селце, за да отиде на почивка край Черно море. А там нравите са различни и непознатият живот започва да блазни героя.

Покрай присъствието на Раиса Захаровна Кузякин забравя за семейството и съпругата си Надя, но дали новото е по-добро от старото...

С "Любов и гълъби" Владимир Меншов проследява трепетите на персонажите си, които са изправени пред съдбоносни дилеми. Красивата и пасторално наситена атмосфера е в синхрон с емоционалността на главния герой, а наблюденията  на режисьора са към малкия човек, непознаващ съвсем житейските потайности, но оставащ верен на себе си.

Ролите са поверени на Александр Яковлевич Михайлов, Нина Дорошина, Людмила Гурченко, Сергей Юрски, Наталия Тенякова, Янина Лисовска, Игор Лях, Лада Сизоненко и др.

Гледайте "Любов и гълъби" на 26 декември от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase