Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Пенелопе Крус се превръща в "Кралицата на Испания" във филма на Фернандо Труеба. Сюжетът разказва за случващото се 20 години по-късно с героите от предходната продукция на режисьора  "Момичето на твоите мечти" от 1998 г. където главнато роля отново бе поверена на Крус.

Пенелопе влиза и този път в образа на актрисата Макарена Гранада, която се връща от Холивуд в Испания, за да се снима в американски блокбастър, наречен "Кралицата на Испания". Там тя се превъплъщава в кралица Изабела Първа.

50-те години на миналия век, режима на Франко, а Труеба съчетава няколко епохи, за да извлече есенцията от историята и да отрази как миналото влияе на настоящето.

Труеба умело преплита реалност и случващото се на снимачната площадка. Майстор на кино разказа, той е носител на "Оскар" за чуждоезичен филм за "Бел Епок". В този филм поверява образите на испански актьори като Антонио Ресинес, Кари Елвес, Манди Патинкин, Хуан Антонио Бейона, Ана Белен, Хавиер Камара.

Музиката на филма е в опитните ръце на полския композитор Збигнев Прайснер, познат с работата си по трилогията  на Кшищоф Кешловски - "Три цвята Бяло, Синьо и Червено".

Филмът "Кралицата на Испания" е номиниран за 5 награди "Гоя" 2017 и е прожектиран в извънконкурсната програма на "Берлинале" 2017. Гледайте "Кралицата на Испания" на 24 декември от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Евала2

преди 4 години

.... нейните големи очи :)

1

евалла

преди 4 години

Голяма актриса,голяма майка,голяма жена!Да е жива и здрава!

fallback