Снимка: Екип
fallback

Две момичета, залутани във всекидневието си, решават да възвърнат младежката си вяра и опитвайки се да не изневерят на себе си, се озовават в сложни ситуации, в които са замесени отвлечен, полиция и свръхамбициозен детектив. Историята ще ни разкажат Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев и Александър Сано във филма "Диви и щастливи" режисиран от Мартин Макариев.

Споделяте, че сюжетът напомня на "Телма и Луиз". С какво точно ви впечатли и вдъхнови филмът на Ридли Скот?

Искахме да направим филм за две жени, които да посмеят да променят себе си. Те са забравили какви луди глави са били като най-добри приятелки на 14-15 години, а сега са се подчинили на статуквото. Но за разлика от „Телма и Луиз“, където решението на героините е осъзнато, при нашите едно престъпление от любов ги води по пътя на бегълците. Така те се отправят от София към Варна с отвлечен мъж на задната седалка и цялата полиция по петите им. Луиза даже е с тениска на "Телма и Луиз". Няколко пъти се закачаме с имената им, но приликата свършва тук. Това е като да чуете хубава песен или филм и да се видите отстрани и да разберете, че нещо ви е дърпало назад и ви е карало да го направите. Ето това беше усещането за "Телма и Луиз". При нас е направено с намигване. Колко е възможно две жени в България да направят полицията дива и щастлива? Естествено, че е нереално!

Тоест във вашия филм дамите са главните действащи лица и то в момент, в който в Холивуд апелират за повече равенство при разпределянето на ролите между мъже и жени.

По никакъв начин филмът не може да се определи за женски. Имаме и двама главни герои – мъже: Базил Айденбенц, който е оскаров фаворит и Александър Сано, който влиза в образа на педантично ченге. Всъщност филмът ни напомня за онези екшъни, които сме гледали с Мел Гибсън. Има много хумор, дори в преследването.

Вижте какво каза още Яна Маринова в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

Нескопосан опит за римейк ли да разбираме?

5

айде сега

преди 4 години

Щом с тоя глас на ***-ка пушачка е актриса...няма какво да се добави или коментира. Всичко ни е фалшиво!

4

Анонимен

преди 4 години

От трудното детство на артист неката , та до филма който се снимала, или просто скрита реклама, сме толкова тъпоъгълни за колкото ни имате

fallback