Снимка: Лента

Филмът за Втората световна война "Битката за Мидуей" изненадващо изпревари продължението на "Сиянието" - "Доктор Сън" и оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщиха БТА, Асошиейтед прес и Ройтерс.

Приходите от военния епос, режисиран от Роланд Емерих, в киносалоните на Северна Америка са 17,5 милиона щатски долара. "Доктор Сън" с участието на Юън Макгрегър донесе на създателите си 14,1 милиона долара, макар и очакванията за него да бяха да достигне 25 милиона долара.

Отзивите на кинокритиците обаче не съвпадат със зрителския интерес. В професионалния сайт Ротън томатоус "Битката за Мидуей" получи едва 40 процента "свежо". Публиката обаче го оцени с "А" в СинемаСкоър. На "Доктор Сън" кинокритиците дадоха 73 процента "свежо".

На трето място е "Не си играй с огъня" с Джон Сина с 12,8 милиона долара. Романтичният "Последната Коледа" зае четвърто място в бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 11,6 милиона долара. На пето място е "Терминатор: Мрачна съдба" с 10,8 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase