Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Годината е 1936 г. "Сталинизмът" през погледа на режисьора Никита Михалков е разгледан в "Изпепелени от слънцето". Сюжетът ни среща с героя на революцията полковник Котов, който се наслаждава на спокойното лято във вилата си, заедно с младата си съпруга, 6-годишната им дъщеря Надя и техни семейни приятели.

Обрат в идилията им повежда братовчедът на Котов - Дмитри, който идва от Москва и омайва жените и малката Надя с интересните си игри и уменията си да свири на пиано.

Чарът на Дмитри, обаче не може да подлъже самият Котов, който усеща, че братовчед му крие тайни, покрай любопитни посреднощни обаждания.

Времето е сложно, а Михалков го улавя много точно и внимателно описва сложните отношения между двете страни на бариерата. Държавната машина влияе върхи личния живот на всеки.

"Изпепелени от слънцето" печели „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм през 1995 година. В ролите ще видим Никита Михалков, Олег Меншиков, Вячеслав Тихонов, Ингеборга Дапкунайте.

 Гледайте "Изпепелени от слънцето" на 12 октомври от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Георг

преди 4 години

До 2: Като гледам филми за викингите да не би да не ми е интересно? Бъркаш реалността с филмите вероятно. Загаси телевизора, излез сред природата ако можеш.

3

Иван

преди 4 години

Сложи каска като козируваш бре. Без каска/кепе не се козирува.

2

Анонимен

преди 4 години

Наляга ги носталгията другарите щом въртят половин вековни съветски филми ,макар и добри .

fallback