Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

За пореден път режисьорът Карен Шахназаров ни вмъква във всекидневието на обикновения човек. Това прави още с дебюта си в игралното кино "Куриер".

Така е и в "Изчезналата империя". Времето е 70-те години на миналия век в СССР. Градът е Москва, а силата на комунизма бавно се стопява. Това е видяно в периферията на всекидневието на трима студенти. Двама младежи влюбени в едно момиче. Студентите се сблъскват с първите си разочарования и победи.

Шахназаров ни залъгва, че разказва романтична комедия, но сюжетът поема в различна посока, насочвайки се към Сергей Нарбеков (Александър Ляпин). Героят му отразява бунта си, скучайеки на лекциите за Ленин, обличайки се с дънки и слушайки рокендрол.Героят ще се бори за сърцето на  Люда Белецкая (Лидия Милюзина) със сина на дипломат, басист в рок група.

Шахназаров ще ни потопи в духа на недалечното минало и младежкото безразличие към случващите се процеси. Промените в страната са само фон на личните преживявания на младите хора. Атмосферата е автентична, очарователна, а докато персонажите се сблъскват с личните си премеждия, една империя съвсем скоро ще бъде заличена от георгафската карта...

Гледайте "Изчезналата империя" на 28 септември от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

петичка

преди 4 години

Филмът е хубав пресъздава живота в СССР през 1973 г

4

зрител

преди 4 години

Първо изгледайте филма и тогава критикувайте. Много хубав филм! БГ филмите са на светлинни години, уви, в друга галактика.

3

Анонимен

преди 4 години

Сега за всяка по мия, нагнетяваща носталгия към руския империализъм, Путин им сипва богато в коритцето.

fallback