Снимка: архив, Reuters

76-ият филмов фестивал във Венеция започна вчера и напомни на всички защо точно той дава началото на новия награден сезон в Холивуд. По червения килим, разпънат в италианския град, минаха едни от най-известните актьори, режисьори и сценаристи, за да представят своите проекти пред членовете на журито.

Гостите пристигнаха с лодки до историческия Palazoo del Cinema и предложиха на папариците различни и екстравагантни визии. Фестивалът започна с прожекция на филма "The Truth", в който участват Катрин Деньов и Жулиет Бинош.

Проектът е ко-продукция между Франция и Япония и разказва историята на френската актриса Фабиана, която е обожавана от мъжкото население. Връзката с дъщеря й обаче е малко по-обтегната и след публикуването на мемоарите на Фабиана тя се влошава още повече.

В ролята на френската актриса влиза Катрин Деньов, а компания й правят Жулиет Бинош и Итън Хоук, които играят семейство, което се мести в Париж и се среща с Фабиана. Режисьор и сценарист на филма е Хироказу Коре-еда, за когото това е първи проект извън родната му Япония и първият такъв, който не е на родния му език.

Вижте още в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase