Кадър: YouTube
fallback

Игралният филм на Disney “Мулан“ е заплашен от бойкот, след като актриса, която играе едноименната героиня, изрази своята подкрепа към полицията във връзка с протестите в Хонконг, съобщи BBC.

Oще по темата

Лиу Ифей сподели китайска пропагандна картинка за полицейска репресия по време на масовите антиправителствени протести в града и си навлече гнева на изключително много потребители в социалните мрежи.

“Аз подкрепям полицията на Хонконг, вече можете да ме пребиете. Какъв срам за Хонконг”, написа Лиу Ифей в социалната мрежа Weibo.

Постът на актрисата е харесан над 75 хил. пъти от публикуването му и е споделен над 65 хил. пъти. Скоро обаче в забранените в Китай социални платформи Twitter, Facebook и Instagram се появи хаштагът #BoycottMulan.

Още не е ясно дали призивите за бойкот на новия филм “Мулан” ще повлияят на рейтинга на лентата, чиято премиера предстои през март 2020 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

House M.D.

преди 4 години

Колега, правилното изписване е "...актрисаТА, която играе...". Мулан не я играят 100 актриси, а една конкретна. С оглед и контекста на статията, изречението е написано неграмотно. Излиза, че една от актрисите, които играят Мулан в едноименния филм, е направила някакво изказване.Ех, този труден български език!

17

Анонимен

преди 4 години

Цитат: Игралният филм на Disney Мулан е заплашен от бойкот, след като актриса, която играе едноименната героиня ...*Коментирай написаното, а не изваденото от контекста, както си направил! Да не би да ти е трудно с българския?!

16

House M.D.

преди 4 години

Колега #13, прочетете внимателно цитираното от мен изречение, а не го интерпретирате.

fallback