Снимка: IMDB

Четиридесет години след появата на "Апокалипсис сега" по екраните през 1979 г., увлечението на Франсис Форд Копола по този култов филм не е престанало, предаде Франс прес. Нова реставрирана версия на филма, която е с половин час по-дълга от оригинала, излезе на екраните в САЩ.

Въпреки успеха на филма си за войната във Виетнам, Копола никога не е бил действително удовлетворен от тази своя кинотворба с времетраене 2 часа и 33 минути, съобщава БТА.

През 2011 г. по екраните се появи нова, удължена с 49 минути версия на филма - "Apocalypse Now Redux", която включва допълнителни сцени.

Най-новата версия "Apocalypse Now Final Cut" с времетраене 3 часа и 1 минута излезе вчера на екраните в САЩ. С нея сякаш се прави компромис с предишните версии, като за пръв път е пристъпено към реставрация въз основа на оригиналния негатив, която е отнела близо година.

"Това е най-добрата версия на филма - каза Копола. - Тя е с по-добро качество на изображението и звука. Зрителите ще имат възможност да "почувстват" филма така, както винаги съм искал." "Apocalypse Now Final Cut" за пръв път бе представен през април на фестивала "Трайбека" в Ню Йорк.

Осемдесетгодишният режисьор призна, че съжалявал за изрязването на някои сцени във филма от 1979 г., но че втората версия вероятно е прекалено дълга и затова се стигнало да заснемането на третата.
 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 години

Долната война във Виетнам завърши с позорно бягство, битка между офицери за места в хеликоптери!Но това стана и благодарение на гениални филми, смели публикации, които изведоха хората на 600000-ни демонстрации! Американците победиха правителството си!

3

Анонимен

преди 3 години

филма не е за войната във Виетнам а само я използва като фон.книгата по която е правен действието се развива в Африка.

2

Анонимен

преди 3 години

Смелс лайк Виктори.