Снимка: Bulgaria ON AIR

Освен че е сред успешните европейски актьори в Холивуд, носителят на "Оскар" Жан Дюжарден участва в продукции и в родната си Франция. Може да го гледаме като руския таен агент Григорий Алексиевич във филма на Ерик Рошан "Мьобиус".

Сюжетът се развива в Монако, където героят зорко наблюдава офшорните операции на руския олигарх Иван Ростовски, за чиято роля е избран Тим Рот (заради приликата му с Роман Абрамович).

На помощ идва Алис Редмонд – банкер, който бяга от САЩ след скандала с "Лемън Брадърс“. По време на спец акцията му Григорий се запознава с банкерката Алис Редмонд  (Сесил дьо Франс). Между двамата отношенията не остават само професионални, въпреки че героят я подозира в шпионаж.

Любопитно е, че ролите на Дюжарден и Рот са озвучени на руски от Дмитрий Назаров (познат от ролята си в сериала "Кухня") и Владимир Меншов (режисьор на  "Москва не вярва на сълзи").

Филмът на Ерик Рошан носи добро ниво на напрежение, а ситуациите се усложняват, след като персонажите са изправени пред трудни житейски избори.

Освен от "Артистът", за чиято роля Жан Дюжарден получава "Оскар"-а, актьорът е известен още и от участието си във "Вълкът от Уолстрийт" и "Пазители на наследството", а за ролята си в "Мьомбиус" е номиниран за най-добър чуждестранен актьор от Германските кино и телевизионни награди "Юпитер".

Гледайте "Мьобиус" на 10 август от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase